Inreda med blommor - trender

Blommor passar vid högtidsstunder som till vardags. De ger energi till ett hem och kan förändra ett helt rum. Det går till och med att förändra dimensionerna i ett rum, genom att placera snittblommor, krukväxter eller varför inte hela träd på rätt plats.
kondoleansblommor

Snittblommor

Med vackra vaser och fräscha snittblommor för årstiden förgylls vilket enkelt rum som helst. De ger både doft, färg och fägring. Hela rummet förändras tack vare blommorna. Under den kalla och mörka årstiden känns också fräscha snittblommor väldigt lyxiga, även om de idag är ganska billiga. De populära runda cylindervaserna i glas, passar utmärkt till kreativa blomsterdekorationer. I dem går det till och med att dränka blommorna i vatten, för att ge extra visuell effekt. Kungsliljor och liljekonvaljer har varit trend länge och passar även för stramare trend. Men med en alltmer färgstark inredningstrend väcks intresset alltmer för yvigare, roligare och mer kreativa buketter med mer exotisk fägring.

Krukblommor

Krukblommorna har verkligen kommit att bli en favorit hos de svenska hemmen. De har fått en renässans under våren som varit tack vare den allmänna trenden med blommigt och stormönstrat. Borta är det strama och kala inredningsidealet, och blommorna har börjat få en central plats i tillvaron igen. De bryter de rena skandinaviska linjerna på ett spännande och levande sätt. Den tidigare så tantiga begonian har lyckats bli senaste inneblomma, efter att ha varit hänvisad till ålderdomshemmen en tid. Alla trendkänsliga kändisar ska visa sitt stora intresse för att odla de tåliga blommorna, och begoniorna kommer numera i mängder med varianter. Vackert att hänga i ampel, ställa på bord och ha i uterum. På sommaren tas de lätt ut i trädgården. Dahlia, fresia och pion är andra tantblommor som blivit hetaste trend. Andra växter som blivit mäkta populära är kryddväxterna. De ger både doft, en vacker lyster i rummet och är goda att äta. Fräschare kryddor än så kan ingen uppbringa. Det finns också två motsatta trender att följa eller förkasta för den som vill ? globalt och/eller lokalt. Det exotiska och unika är helt rätt, medan det mer lokala och ekologiskt korrekta också är helt rätt. Blandningen av dem båda, gör det hela än mer spännande.